• DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-0,64
Trakya Belediyeler Birliği Deprem Çalıştayı Düzenliyor

Trakya Belediyeler Birliği Deprem Çalıştayı Düzenliyor

Trakya Belediyeler Birliği tarafından, depreme karşı farkındalık yaratmak, bölgenin depremselliğine bağlı olarak riskleri azaltmak ve hazırlıklı olmak amacıyla, üye belediye başkanları, ilgili üye belediye başkan yardımcıları ve belediyelerin ilgili teknik personeline yönelik olarak 30 Mart 2023 Perşembe günü Çorlu İlçesinde “Deprem Çalıştayı” gerçekleştirilecek.

Türkiye’de asrın felaketi olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük doğal afetlerinden olan ve 10 ili şiddetli biçimde etkileyen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremler sonrası, olası Marmara depremi ve akabinde oluşması muhtemel olumsuzlukları en aza indirebilmek adına her koldan harekete geçildi.
Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın talimatıyla geniş kapsamlı bir Deprem Çalıştayı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

BİRLİK ÜYESİ BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILACAK
Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilecek olan deprem çalıştayına, birliğe üye belediye başkanları, ilgili belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli de katılacak.
Yerel yönetimlerin öncelikli gündemi olan depreme yönelik bu programda deprem ve doğal afetler alanında değerli bilim insanları Jeofizik Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut konuşmacı olarak yer alacak.

Haluk Eyidoğan kimdir?
Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, 20 Temmuz 1950’de İstanbul’un Fatih semtinde doğdu.
Babasının adı İhsan, annesinin adı Sevim Emine’dir. Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Haluk Eyidoğan; 1969 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümünü 1974 yılında bitirdi. 1975’de yüksek lisansını aynı yerde, 1983’de de doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Bölümünde tamamladı.
İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Kürsüsünde hayatına başladı. 1983 yılında doktor, 1987 yılında doçent ve 1993 yılında profesör unvanını aldı. Başbakanlık Proje Uygulama Birimi Marmara Depremi Yeniden Yapılandırma Projesinde danışmanlık hizmetinde bulundu. İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, İTÜ Senatosu ve İTÜ Maden Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Başbakanlık Ulusal Deprem Konseyi Başkanlığı görevini yürüttü. Avrupa Sismoloji Dergisi Editörlüğü yaptı. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası 302 numaralı üyesi, Türkiye Jeoloji Kurumu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Heybeliada Lions ve Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan çeşitli yıllarda yurt içi ve yurt dışı araştırma faaliyetlerinde bulunmak üzere Prof. Dr. Haluk Eyidoğan 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem milletvekili seçimleri sonucunda milletvekili olarak seçilmiştir. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesidir.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Özlem Tut kimdir?
Özlem TUT, Şubat 2001 tarihinde Mimar olarak göreve başladığı Gaziosmanpaşa Belediyesinde Planlama Şefi, Kentsel Dönüşüm Şefi, Planlama Müdürü, Emlak ve İstimlak Müdürü görevlerinde bulundu. 2005 yılında John Thompson & Partners (Londra, İngiltere) ile “Northern Gaziosmanpasa Development Strategy & Gazi Urban Transformation Plan” projesinde çalıştı. Londra’da kentsel dönüşüm workshoplarına katıldı. 2006 yılında Sierra Development Co. Ltd. Gansam Partners Architects & Associates (Seul, Güney Kore) ile “Gaziosmanpasa Newtown Project, Master Plan North part of Gaziosmanpasa” projesinde çalıştı.
yılında “CIB World Building Congress (Dünya Yapı Kongresi)”ne katıldı (Cape Town, Güney Afrika). Bu kongrede “Urban Regeneration and renewal: A Case Study Of Gaziosmanpasa Municipality in İstanbul” isimli bildiriyi sundu ve yayımladı. 2005-2010 yılları arasında Gaziosmanpaşa Tem Güneyi Planı ve Sultangazi Tem Kuzeyi Planı çalışmalarında yönetici olarak görev yaptı. İstanbul Deprem Master Planı ve İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarına katıldı. 2010-2019 yılları arasında Gaziosmanpaşa ilçesinde 13 bölgede yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesinde çalıştı.

Bu süreçte hak sahipliği tespit, arazi tespit, analiz, anlaşma yöntemlerinin belirlenmesi, anlaşma ve uzlaşma, hak sahiplerine konut edindirilmesi, projelendirme ve tasarım, proje ihalesi, konut satışı çalışmalarını yönetti.
2019 Mayıs ayından itibaren Şişli Belediyesi bünyesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, İşletmeler Müdürlüğü, sonrasında da Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ve Plan ve Proje Müdürlüğünün bağlı olduğu Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ağustos 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü olarak göreve başladı. Aralık 2021 tarihinde İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürü, Şubat 2022 tarihinde de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı olarak atanmıştır. Mimarlık bölümü mezunu olan Özlem TUT, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN